OndernemenZo bouw je een zakelijk netwerk op

9 maanden geleden3 min

Als er één ding belangrijk is als het gaat om succesvol ondernemen, dan is het wel het beschikken over een goed netwerk. Hier haal je immers de meeste klanten uit en hier hoor je wat er speelt. Het opbouwen van zo’n netwerk kan best lastig zijn. Waar moet je immers beginnen? Het is dan in ieder geval goed om te weten welke stappen je kunt ondernemen. Aan de hand van enkele simpele tips wordt het een stuk gemakkelijker om een zakelijk netwerk op te bouwen. Doe de volgende dingen op de juiste wijze en je bent op weg.

Discussies
Aan de zijlijn staan gaat in ieder geval niet helpen. Iemand toevoegen op een sociaal netwerk alleen is bij lange na niet genoeg. Er woeden daar allerlei discussies. Het is daarom vooral ook belangrijk om hier onderdeel van te zijn. Reserveer als ondernemer wat tijd hiervoor. Het lijkt misschien verloren tijd waar je verder niets meer mee kunt, maar niets is minder waar. Juist door jezelf meer te laten zien kan je ook veel meer bereiken. Dit is immers de manier waarop een band gestart wordt. Doe dit juist en de kans dat je hier je volgende klus vindt is zeer groot.

Doorgeven
Ook de bereidheid om mee te denken kan en flinke hulp zijn in het opbouwen van een netwerk. Wanneer je bijvoorbeeld hoort dat iemand met een probleem zet en je hebt iemand binnen jouw netwerk die hiermee kan helpen, stel deze twee dan aan elkaar voor. Hoe meer je bereid bent om werk door te geven en mee te denken, hoe groter de kans is dat dit ook bij jou gebeurt. Op die manier wordt het dus een stuk beter mogelijk om een netwerk op te bouwen waar je zelf ook iets aan hebt. Steek hier energie in.

Max1.nl, maximaal ondernemen, is een inspirerende blog voor ondernemers. De berichten die wij publiceren zijn interessant voor startende ondernemers, maar ook voor de doorgewinterde entrepreneur. Alle aspecten van het ondernemerschap nemen we onder de loep. We behandelen de actualiteit, alsook zaken als bijvoorbeeld financiën, duurzaam ondernemen, het promoten van je bedrijf en hoe je als startende ondernemer het best kunt beginnen.

Max1.nl 2018 © Alle rechten voorbehouden