InspiratieZakelijk bloggen als ondernemer

3 maanden geleden3 min

Er zijn allerlei manieren om klantenkringen en netwerken op te bouwen. Een wat modernere manier waar je mogelijk veel voordeel uit kunt halen, is het bijhouden van een zakelijke blog. De vraag is dan natuurlijk wel hoe je dit het beste kunt aanpakken. Niet iedereen is immers van nature thuis in het schrijven voor een publiek. Dat je daar wat tips bij kunt gebruiken spreekt bijna voor zich. Daarom is het handig om in ieder geval de volgende zaken goed in het oog te houden. Dit zal je in ieder geval op weg helpen als zakelijk blogger.

De inhoud
Zakelijk bloggen biedt een belangrijk voordeel ten opzichte van heel veel andere soorten teksten. Het is immers vanzelfsprekend gericht op een zeer specifieke doelgroep. Die doelgroep kan dus bijvoorbeeld best wel wat vaktaal aan. Je kunt dus heel specifiek en heel gericht aan de slag gaan met problemen die er liggen. Het is dus vooral belangrijk om onderwerpen te vinden die je specifieke doelgroep aanspreken en niet perse geschikt zijn voor een groot publiek. Denk aan problemen die bij je lezers voorkomen waar ze een oplossing voor zoeken. Als je die kan bieden, dan heb je een succesvol blog voor het grijpen.

Niet over jou
Laat je zakelijke blog niet over jou gaan. Dat betekent dus dat de promotie die je hiermee doet niet gericht moet zijn op naamsbekendheid en de waarde van jouw bedrijf, maar op de kennis die je te bieden hebt. Lezers koppelen dit vanzelf wel aan jouw onderneming. Wanneer ze met een kwestie zitten komen ze vanzelf als klanten naar jou toe. Door je bedrijf niet te veel op de voorgrond te zeggen bij het bloggen, kom je veel betrouwbaarder en professioneler over. Dit is natuurlijk ook de reden waarom je hieraan bent begonnen als ondernemer die ging schrijven.

Max1.nl, maximaal ondernemen, is een inspirerende blog voor ondernemers. De berichten die wij publiceren zijn interessant voor startende ondernemers, maar ook voor de doorgewinterde entrepreneur. Alle aspecten van het ondernemerschap nemen we onder de loep. We behandelen de actualiteit, alsook zaken als bijvoorbeeld financiën, duurzaam ondernemen, het promoten van je bedrijf en hoe je als startende ondernemer het best kunt beginnen.

Max1.nl 2018 © Alle rechten voorbehouden