OndernemenWel of niet een zakelijk telefoonabonnement

10 maanden geleden3 min

Als ondernemer kun je meestal niet zonder mobiele telefoon. Zeker als je een eenmanszaak hebt en vaak bij klanten bent dan is het belangrijk dat je bereikbaar bent voor mogelijke nieuwe klanten of leveranciers. Je kunt hiervoor je privé telefoon gebruiken. Maar als je vaak zakelijk belt dan is het meestal handiger om hiervoor een apart abonnement af te sluiten. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je ’s avonds of tijdens je vakantie wordt gebeld. Je kunt je zakelijke telefoon immers uitschakelen als op momenten dat je voor je klanten niet bereikbaar wilt zijn.

De kosten zijn aftrekbaar
Als je een mobiele telefoon hebt die je uitsluitend zakelijk gebruikt dan zijn de kosten hiervan aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Je moet dan wel kunnen aantonen dat de telefoon niet privé wordt gebruikt Dit kun je laten zien door privé een apart abonnement af te sluiten dat je dan weer niet zakelijk gebruikt. Soms kun je voor een zakelijk abonnement bij de provider een aantrekkelijke korting krijgen. Dit geldt overigens ook voor een internetabonnement als je dit uitsluitend zakelijk gebruikt, zoals op je kantoor dat niet aan huis is.

Vergelijk aanbieders van mobiele telefoonabonnementen
Als je een zakelijk abonnement voor mobiele telefonie wilt afsluiten dan is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Dit kan je namelijk veel geld besparen. Je kunt een abonnement met of zonder toestel afsluiten.. Het kan soms voordeliger zijn om zelf een telefoon aan te schaffen. Houd er rekening mee dat een smartphone van meer dan 4450 euro niet in één keer mag worden afgetrokken van je inkomsten. Hiervoor geldt een afschrijvingstermijn. Gaat het om een goedkoper toestel dan mag je dit wel in één keer afschrijven.

Max1.nl, maximaal ondernemen, is een inspirerende blog voor ondernemers. De berichten die wij publiceren zijn interessant voor startende ondernemers, maar ook voor de doorgewinterde entrepreneur. Alle aspecten van het ondernemerschap nemen we onder de loep. We behandelen de actualiteit, alsook zaken als bijvoorbeeld financiën, duurzaam ondernemen, het promoten van je bedrijf en hoe je als startende ondernemer het best kunt beginnen.

Max1.nl 2018 © Alle rechten voorbehouden