InspiratieMarketingOndernemenTrendsHoe maak je een goede website voor je onderneming?

12 maanden geleden3 min

In dit tijdperk is het natuurlijk ontzettend belangrijk om online te vinden te zijn, zo snel en zo makkelijk mogelijk. Een goede en duidelijke website is daarom cruciaal. Zo weten klanten je bedrijf te vinden, kunnen ze informatie vergaren over wat je bedrijf te bieden heeft en kunnen ze in contact met je komen.

Voor de klanten
Een website maak je voor de klant. Hierbij is duidelijkheid het allerbelangrijkst. Mensen die je site bezoeken moeten in één oogopslag kunnen zien wat voor site het is en waar ze welke pagina’s kunnen vinden. Natuurlijk moet het er ook mooi uitzien, maar als het draait om gebruikersgemak is meestal aan te raden om de opbouw zo simpel mogelijk te houden. Geen onnodige kopjes, pagina’s en berichten. Zorg ervoor dat alles netjes onderverdeeld is onder hoofdkopjes en pagina’s.

Zoekmachine
Een hoge ranking krijgen bij Google doe je door je pagina’s zo relevant mogelijk te maken. Gebruik dus veel trefwoorden die goed passen bij je bedrijf. Ook het intern doorverwijzen naar pagina’s binnen je website zorgt ervoor dat bezoekers op je site blijven. Zorg ervoor dat de URL van je site beschrijvend is en niet te ingewikkeld. Wat steeds belangrijker wordt, is dat de site ook gebruiksvriendelijk is voor mobiele telefoons. Als laatste is het van belang dat de site snel is, een goede server is geen overbodige luxe.

Webshop
Als je eenmaal een goed werkende site hebt opgestart, is het wellicht goed om daar ook een webshop aan toe te voegen om je diensten of producten online te verkopen. Steeds meer mensen blijven liever achter hun computer zitten in plaats van langs een bedrijf te moeten gaan.

Social media
Naast een website, is het gebruik van social media dé manier om online zichtbaar te worden. Op bijvoorbeeld Facebook en Instagram kun je je bedrijf promoten en in beeld brengen wat voor producten en diensten je levert. Hiermee bereik je een breed publiek. Zorg ervoor dat je social media-accounts een juist beeld geven, en laagdrempelig zijn maar wel professioneel overkomen.

Max1.nl, maximaal ondernemen, is een inspirerende blog voor ondernemers. De berichten die wij publiceren zijn interessant voor startende ondernemers, maar ook voor de doorgewinterde entrepreneur. Alle aspecten van het ondernemerschap nemen we onder de loep. We behandelen de actualiteit, alsook zaken als bijvoorbeeld financiën, duurzaam ondernemen, het promoten van je bedrijf en hoe je als startende ondernemer het best kunt beginnen.

Max1.nl 2018 © Alle rechten voorbehouden