FinancieelHoe kom ik aan bedrijfskapitaal als ik een onderneming wil starten?

10 maanden geleden3 min

Als je geld nodig hebt om je onderneming te kunnen starten dan kun je in eerste instantie bij een bank aankloppen. Om bedrijfskapitaal te kunnen lenen zal je een bedrijfsplan moeten opstellen en aan de bank voorleggen. Zij beoordelen aan de hand van dit plan of je onderneming levensvatbaar en winstgevend zal zijn. Als dit het geval is dan zal er een bedrijfskapitaal als lening worden verstrekt. Of je het bedrag krijgt dat je hebt gevraagd is even afwachten, het kan ook zijn dat de bank je minder wil lenen dan je hebt aangevraagd.

Investeringsmaatschappijen
Er zijn ook bedrijven die kapitaal van particulieren investeren in startende ondernemingen. Ook hier kun je proberen een lening te krijgen. De procedure werkt in feite hetzelfde als bij de bank Je moet een vragenlijst invullen met informatie over je bedrijf en wat je plannen en verwachte winst zijn. Op grond van de door jou verstrekte informatie wordt bepaald of je een lening kunt krijgen. Het voordeel is wel dat deze bedrijven vaak heel snel een beslissing nemen of je wel of geen lening krijgt. Je weet dus snel waar je aan toe bent. Het geld heb je na goedkeuring meestal ook binnen enkele dagen op je rekening zodat je je eerste investeringen kunt gaan doen.

Het risico van een bedrijfskapitaal
Er zit natuurlijk een risico aan het lenen van geld voor je bedrijf. Je moet deze lening immers wel terugbetalen en de termijnen daarvoor starten meestal al snel nadat je het geld hebt ontvangen. Je moet dus wel zorgen dat je genoeg verdient om de lening te kunnen aflossen. Doe je dit niet of niet consequent dan loop je het risico dat er beslag wordt gelegd op je bedrijf of als je pech hebt ook op privé bezit zoals een huis of auto.

Max1.nl, maximaal ondernemen, is een inspirerende blog voor ondernemers. De berichten die wij publiceren zijn interessant voor startende ondernemers, maar ook voor de doorgewinterde entrepreneur. Alle aspecten van het ondernemerschap nemen we onder de loep. We behandelen de actualiteit, alsook zaken als bijvoorbeeld financiën, duurzaam ondernemen, het promoten van je bedrijf en hoe je als startende ondernemer het best kunt beginnen.

Max1.nl 2018 © Alle rechten voorbehouden