OndernemenGrip op je inkomsten en uitgaven

3 maanden geleden3 min

Het is ook als ondernemer zeer belangrijk om grip te houden op je inkomsten en uitgaven. Dat heeft niet alleen te maken met de gezondheid van je bedrijf, maar ook met allerlei regelgevingen die op dit gebied gelden. Het is dus heel belangrijk om hier goed van op de hoogte te zijn en hier op een goede manier naar te handelen. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop met btw moet worden omgesprongen. Dit is immers een belangrijk onderdeel van het zakendoen. De volgende punten zijn in ieder geval van belang.

Inkomsten
In de eerste plaats is het belangrijk om goed te weten wat er zoal gefactureerd moet worden. Welke klussen heb je gedaan en wat moeten die opleveren? Na het factureren is het ook essentieel om hier goed het zicht op te houden. Wordt alles keurig op tijd betaald, of zijn er hier en daar wat problemen? Zeker wanneer je net begint is het heel belangrijk om hier niet te lichtzinnig mee om te gaan. Het is essentieel dat je tijdig zorgt dat het geld geïnd wordt. In het verleden waren de regels met betrekking tot bijvoorbeeld het betalen van de btw iets soepeler, maar dit is niet langer zo. Dit moet binnen een jaar verzorgd zijn.

Uitgaven
Ook omgekeerd geldt dit. Je kunt wel allerlei facturen die je hebt ontvangen voor producten en diensten die je hebt afgenomen, maar die moet je dan ook wel tijdig betalen. Het terugvragen van de btw over facturen die je niet betaald hebt, kan immers tegenwoordig niet meer zo gemakkelijk worden gedaan als vroeger. Wanneer er langer dan een jaar overheen gaat voor je de factuur betaalt, dan zal je de teruggevraagde btw moeten gaan terugbetalen aan de belastingdienst. Dit is natuurlijk niet iets waar je op zit te wachten. Doe dit dus niet.

Max1.nl, maximaal ondernemen, is een inspirerende blog voor ondernemers. De berichten die wij publiceren zijn interessant voor startende ondernemers, maar ook voor de doorgewinterde entrepreneur. Alle aspecten van het ondernemerschap nemen we onder de loep. We behandelen de actualiteit, alsook zaken als bijvoorbeeld financiën, duurzaam ondernemen, het promoten van je bedrijf en hoe je als startende ondernemer het best kunt beginnen.

Max1.nl 2018 © Alle rechten voorbehouden