MarketingEen promotieplan voor ondernemers

7 maanden geleden3 min

Het lijkt tegenwoordig allemaal zo simpel. Ken je de juiste keywords, dan stromen de klanten vanzelf binnen. Zo is het natuurlijk niet helemaal. Er komt wel iets meer bij kijken om klanten voor je te winnen dan alleen maar het online gooien van een simpele verzameling zoekwoorden. Dat betekent dus dat je de tijd moet nemen om een goed promotieplan te maken. Door alle kanten van marketing te verkennen kan je al snel ontdekken wat er allemaal mogelijk is voor jouw onderneming. Daar kunnen hele interessante dingen tussen zitten waar je veel mee kunt als groeiende onderneming.

Op internet
Dat er meer is dan de digitale wereld alleen betekent natuurlijk niet dat je deze moet negeren. Het is wel van belang om goede kennis te hebben van de mogelijkheden die hier geboden worden. Dit kunnen er immers flink wat zijn. Zeker wanneer je precies van de hoed en de rand weet. Het reclamemaken met je onderneming online kan namelijk op zeer veel verschillende manieren. Moderne marketingbureaus kunnen je hier veel over vertellen en een gezamenlijk plan waarin al deze facetten zijn opgenomen voor je opstellen. Zo pak je overal een graantje van mee. Bedenk je eens hoeveel graantjes dat zijn.

Offline
Ook in de gewone wereld zijn nog altijd talloze manieren om bekend te worden. Van printmedia tot en met televisiereclame is er van alles mogelijk. Een belangrijke factor is doelgroepkennis. Waar denk je de mensen die je wilt bereiken te kunnen vinden? Op welk moment? Kan het zijn dat je ze op het ene moment hier vindt en juist op het andere moment daar? Het is essentieel om er tijd aan te besteden om de antwoorden op dit soort vragen te vinden. Juist omdat dit essentieel is voor het bereiken van de doelen die je hebt als ondernemer.

Max1.nl, maximaal ondernemen, is een inspirerende blog voor ondernemers. De berichten die wij publiceren zijn interessant voor startende ondernemers, maar ook voor de doorgewinterde entrepreneur. Alle aspecten van het ondernemerschap nemen we onder de loep. We behandelen de actualiteit, alsook zaken als bijvoorbeeld financiën, duurzaam ondernemen, het promoten van je bedrijf en hoe je als startende ondernemer het best kunt beginnen.

Max1.nl 2018 © Alle rechten voorbehouden