OndernemenEen bedrijfsauto leasen

1 jaar geleden3 min

Als je voor je bedrijf een auto nodig hebt dan kun je die leasen of kopen. De meeste mensen kiezen tegenwoordig voor lease omdat dit veel voordelen heeft. Het belangrijkste voordeel is dat je geen bedrijfskapitaal hoeft te investeren om een auto aan te schaffen. Veel mensen hebben dit geld niet beschikbaar, zeker bij het starten van een bedrijf waarbij vaak nog veel meer kosten komen kijken. Dan is leasen een prima oplossing. Je kunt een bedrijfsauto leasen bij verschillende leasemaatschappijen in Nederland. Het is verstandig om de prijzen eerst te vergelijken voordat je een handtekening onder een contract zet.

Voor welke leasevorm ga je kiezen?
Als je een bedrijfsauto wilt gaan leasen dan kun je kiezen voor twee vormen. Private lease of financial lease. Als je kiest voor private lease dan huur je de auto in feite voor een bepaalde periode. Je betaalt een vast bedrag per maand en hierin zijn vrijwel alle kosten inbegrepen zoals verzekering, wegenbelasting en onderhoud. Je betaalt alleen de brandstof. Na afloop van de leaseperiode lever je de auto in en kun je eventueel een volgende auto leasen. Bij financial lease wordt de auto na afloop van de leaseperiode jouw eigendom, vaak met bijbetaling van de restwaarde op het moment dat het leasecontract afloopt.

Leasen is vaak voordeliger dan zelf kopen
Vaak is leasen aantrekkelijker dan kopen. Het grootste voordeel is dat je rekening hebt te houden met vaste kosten per maand. Je hebt geen grote uitgaven ineens als de auto voor onderhoud of schade naar de garage moet. Een leaseauto is vrijwel altijd allrisk verzekerd en dus heb je hooguit te maken met het eigen risico als er schade door eigen schuld moet worden hersteld. De vaste kosten per maand zijn de belangrijkste reden waarom veel ondernemers kiezen voor een leaseauto voor hun bedrijf.

Max1.nl, maximaal ondernemen, is een inspirerende blog voor ondernemers. De berichten die wij publiceren zijn interessant voor startende ondernemers, maar ook voor de doorgewinterde entrepreneur. Alle aspecten van het ondernemerschap nemen we onder de loep. We behandelen de actualiteit, alsook zaken als bijvoorbeeld financiën, duurzaam ondernemen, het promoten van je bedrijf en hoe je als startende ondernemer het best kunt beginnen.

Max1.nl 2018 © Alle rechten voorbehouden