OndernemenDenk eens aan nieuwe leasemethoden

3 maanden geleden3 min

Leasen is al vele jaren een goed gebruik op zakelijk gebied. Er zijn verschillende vormen van leasen die interessant kunnen zijn. Bovendien komen er ook steeds meer vormen bij. Daardoor wordt het voor een ondernemer heel interessant om op een goedkope manier een zeer aantrekkelijk wagenpark op te bouwen. Wel is het slim om te kijken welke opties het beste bij jou als ondernemer passen. Het is dus belangrijk om te weten welke verschillen er zoal zijn. Aan de hand daarvan is het veel gemakkelijker om de juiste te kiezen en hiermee aan de slag te gaan.

Een occasion
Misschien wel de meest aantrekkelijke ontwikkeling op het gebied van leasen, in ieder geval voor ondernemers die net zijn begonnen, is de mogelijkheid om een occasion te leasen. De meeste leaseauto’s die nieuw geleased worden, worden na drie of vier jaar ingeleverd, maar zijn nog allesbehalve op. Daar kunnen dan andere ondernemers hun voordeel mee doen. Waarom zou jij er immers dan niet gewoon in gaan rijden? Zo kan je in een goede zakelijke auto stappen, maar dan wel voor een veel aantrekkelijkere prijs. De kosten zullen immers een flink stuk lager zijn wanneer je voor deze optie gaat als ondernemer.

Korter leasen
Een andere ontwikkeling die voor een ondernemer heel belangrijk kan blijken te zijn, is die van shortlease. Daarmee is het mogelijk om voor veel kortere periodes te leasen. In het verleden zat je enkele jaren aan een contract vast. Tegenwoordig is de arbeidsmarkt echter veel flexibeler. Dat betekent dus ook dat er veel flexibeler met leasen moet kunnen worden omgegaan. Shortlease is een goed voorbeeld van de mogelijkheden die op dit vlak liggen. Aan de hand daarvan kan je dus zomaar zorgen voor een flink voordeel. Je hebt een auto wanneer je die nodig hebt en je bent ervan af wanneer je deze niet meer nodig hebt.

Max1.nl, maximaal ondernemen, is een inspirerende blog voor ondernemers. De berichten die wij publiceren zijn interessant voor startende ondernemers, maar ook voor de doorgewinterde entrepreneur. Alle aspecten van het ondernemerschap nemen we onder de loep. We behandelen de actualiteit, alsook zaken als bijvoorbeeld financiën, duurzaam ondernemen, het promoten van je bedrijf en hoe je als startende ondernemer het best kunt beginnen.

Max1.nl 2018 © Alle rechten voorbehouden